تصفیه فاضلاب صنعتی

تصفیه فاضلاب بیمارستانی

تصفیه فاضلاب بیمارستانی

پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی در تمامی بیمارستان های خصوصی و دولتی کاربرد دارد و از الزامات سازمان محیط زیست برای هر بیمارستانی می باشد. به فاضلابی که از قسمت های مختلف بیمارستان دفع می شود در مجموع فاضلاب بیمارستانی می گویند. این فاضلاب شامل فاضلاب بهداشتی، فاضلاب انسانی و مقداری فاضلاب عفونی، آنتی بیوتیک ها و داروهای مختلف می باشد که از آزمایشگاه ها و اتاق های عمل و سایر قسمت های بیمارستان دفع می شود که در نهایت وارد شبکه فاضلاب بیمارستان شده و با فاضلاب بهداشتی انسانی ادغام می شود. در نتیجه فاضلاب بیمارستانی تلفیقی از فاضلاب بهداشتی انسانی و فاضلاب عفونی می باشد که مقدار فاضلاب عفونی در مقایسه با فاضلاب بهداشتی انسانی بسیار کم تر است و در بسیاری از بیمارستان های عمومی که آزمایشگاه و اتاق عمل ندارند فاضلاب بیمارستان همان کیفیت فاضلاب بهداشتی انسانی را دارا می باشد و در بیمارستانهایی که این دو واحد رار نیز دارند فاضلاب آنها اندکی از لحاظ کیفی از فاضاب بهداشتی انسانی سنگین تر می باشد و غلظت /الاینده ها در آنها بیشتر می باشد.

تصقیه فاضلاب بیمارستانی در مقایسه با انواع دیگر سیستم های تصفیه فاضلاب بهداشتی و انسانی و شهری از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که فاضلاب بیمارستانی علاوه بر آلاینده های موجود در فاضلاب بهداشتی، شامل آلاینده های عفونی نیز می باشد که از قسمت های مختلف بیمارستان همچون آزمایشگاه، اتاق عمل، دیالیز و … وارد فاضلاب شده و این ترکیبات با فاضلاب بهداشتی انسانی ترکیب شده و بار آلی فاضلاب را افزایش می دهد. بنابراین باید گفت که فاضلاب بیمارستانی در مقایسه با فاضلاب بهداشتی مقداری سنگین تر و پر آلاینده تر می باشد.

در حال حاضر با افزایش جمعیت و همچنین افزایش تعداد بیمارستان های موجود در کل کشور به دلیل افزایش بیماری ها و لزوم حفظ سلامتی افراد جامعه، نیاز به تصفیه اضلاب های بیمارستانی بیش از پیش به چشم می خورد چرا که نه تنها حجم این فاضلاب ها در حال افزایش است از سوی دیگر فاضلاب های بیمارستانی در مقایسه با فاضلاب های بهداشتی از بار آلودگی بیشتری برخوردارند و به همین علت سبب آسیب بیشتری به محیط زیست می شوند.

طراحی سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستانی

برای طراحی تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی به سه پارامتر نیاز داریم:

1- حجم فاضلاب تولیدی

2- آنالیز کیفی فاضلاب

3- استاندارد خروجی تصفیه خانه فاضلاب

سرانه تولید فاضلاب بیمارستانی:

حجم فاضلاب تولیدی در بیمارستان ها به تعداد تخت های بیمارستان و همچنین نوع بیمارستان ( عمومی، تخصصی، فوق تخصصی، روانپزشکی و … ) بستگی دارد. با دانستن این دو پرامتر میزان آب مصرفی در بیمارستان را میتوان بدست آورد و بدین ترتیب میزان فاضلاب تولیدی ( که معمولا 85 درصد آب مصرفی می باشد ) را بدست آورد. باید توجه داشت که در سرانه تولید فاضلاب به ازای هر تخت، پرسنل نیز در نظر گرفته شده است.

آنالیز کیفی فاضلاب بیمارستانی:

مواد خارجی موجود در فاضلاب بیمارستانی شامل ترکیبات آلی تجزیه پذیر بیولوژیکی، مواد معدنی معلق و محلول، مواد شوینده، فلزات سنگین، پاتوژن­ها، مواد شیمیایی، مواد سمی و مواد دارونی می­باشد.

استاندارد خروجی فاضلاب بیمارستانی:

تصفیه فاضلاب بیمارستانی همچون تصفیه فاضلاب بهداشتی جهت حصول به استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست جهت دستیابی به یکی از استاندارد های این سازمان جهت استفاده در مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز، تخلیه به آب های سطحی و تخلیه به چاه جاذب صورت می پذیرد.

اجزاء تشکیل دهنده فاضلاب‌ بیمارستانی :

– مواد آلی قابل‌تجزیه بیولوژیک

– مواد معدنی (محلول، کلوئیدی یا معلق)

– فلزات سمی (جیوه)

– مواد شوینده (دترجنت‌ها)

رویکردهای پیش رو در مواجهه با تصفیه فاضلاب بیمارستانی:

– تخلیه فاضلاب بیمارستانی به اگو شهری و تصفیه آن در تصفیه خانه های فاضلاب شهری

– تصفیه مقدماتی فاضلاب بیمارستانی و تخلیه به اگو شهری و تصفیه تکمیلی در تصفیه خانه فاضلاب شهری

– تصفیه فاضلاب بیمارستانی به طور کامل و استفاده از پساب تصفیه شده در آبیاری فضای سبز و کشاورزی

با توجه به اهمیت محیط زیست و حفظ و صیانت از آن، روش آخر بهترین روش برای مواجهه با فاضلاب بیمارستانی می باشد. چرا که علاوه بر تصفیه کامل در پکیج تصفیه فاضلاب و عدم آسیب رسانی به محیط زیست پیرامون خود، می توان از فاضلاب تصفیه شده در مصارف کشاورز و همچنین آبیاری فضای سبز استفاده نمود.

 

امتیاز کاربران post

تمدن تصفیه ایرانیان

شرکت فنی مهندسی تمدن تصفیه ایرانیان یک شرکت خصوصی و از نوع سهامی خاص می باشد که متشکل از جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر کشور از جمله دانشگاه صنعتی شریف و تهران می باشند که دو دهه در صنعت آب و فاضلاب و سایر فعالیت های زیست محیطی مرتبط فعالیت می نماید. تمدن تصفیه با تکیه بر دانش فنی روز دنیا و کارخانه ساخت مجهز و همچنین تجارب کسب شده در انجام صدها پروژه زیست محیطی توانسته تا مشکلات ناشی از مخاطرات زیست محیطی را به حداقل رسانده و این چالش را به فرصتی برای رشد و شکوفایی کشور در جهت توسعه پایدار کشور بدل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا