تصفیه فاضلاب خانگی

شیوه تصفیه فاضلاب خانگی چگونه است؟
تصفیه فاضلاب خانگی از مهمترین و اساسی ترین نیاز های هر کشوری می باشد. فاضلاب خانگی در واقع بیشترین سهم در تولید فاضلاب در هر جامعه ای را در بر می گیرد فاضلاب خانگی به هر نوع آبی که در اثر مصرف خانگی به فاضلاب تبدیل می شود می گویند. تصفیه فاضلاب خانگی از تصفیه انواع فاضلاب های دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که حجم بسیار بالایی از فاضلاب را به خود اختصاص داده است فاضلاب خانگی حاصل شستشوی لباس، شتستشوی ظروف، استحمام، نظافت، پخت و پز وسرویس های بهداشتی می باشد.
یک پکیج تصفیه فاضلاب خانگی علاوه بر تصفیه فاضلاب بایستی به گونهای طراحی و مورد بهرهبرداری قرار گیرد که در نهایت فاضلاب تصفیه شده را بتوان در طبیعا رهاسازی نمود. این سیستم برای خانههای ویلایی که به دور از انبوه جمعیت و به صورت مستقل ساخته شدهاند مناسب بوده و در بسیاری از کشورهای پیشرفته، الزاماتی را در این خصوص برای ساخت این واحدهای ویلایی در نظر میگیرند. شکل زیر شماتیک سه مرحلهای این سیستم را نشان میدهد. شناخت نسبی مشتری نسبت به کارکرد این سیستم منجر به کاهش هزینه های نگهداری آن خواهد شد.
در مرحلهٔ اول سیستم لولهکشی فاضلاب واحد مسکونی به طریقی متداول نصب خواهد شد که شامل جمعآوری فاضلاب و هدایت آن به سمت مخزن فاضلاب میباشد. لازم به ذکر است که این لوله به بام نیز هدایت میشود تا گازهای خروجی نهایی از سیستم تصفیه فاضلاب که بوی نامطبوعی نیز دارد، توانایی خروج داشته باشند. در گام بعدی، فاضلاب و مواد جامد همراه با آن وارد مخزن جداسازی میگردد.
مخازن جداسازی میتوانند به صورت تکی یا چندتایی باشند که معمولا استفاده از یک مخزن برای واحدهای ویلایی کافی است. ذارت معلق در سیستم تهنشین شده و فاضلاب تصفیه شده به محل تصفیه توسط خاک منتقل میشود. میکروارگانیسمها در این مخزن، ذرات ارگانیک را به ذرات جامد، مایع و گاز تجزیه میکنند. گاز تولیدشده از مجراهای خروجی تخلیه میشود.
ذرات جامد سنگین در مخزن تهنشین شده و بایستی در دورهای زمانی خاصی متناسب با پکیج مورد استفاده تخلیه گردد. بخشی از ذرات جامد نیز در مخزن به صورت معلق خواهند بود که شامل روغنها و صابونها هستند. بنابراین فاضلاب در مخزن حالت سه فازی خواهد داشت.
برای تصفیه فاضلاب خانگی از روش های مختلفی استفاده می شود که ابتدایی ترین آنها استفاده از سپتیک تانک ها می باشد که قبل از تخلیع به چاه جاذب از سپتیک تانک اسفاده می شود تا با تصفیه مقدماتی و نه کامل فاضلاب تا حدی از آلودگی منابع پذیرنده فاضلاب که معمولا چاه جاذب است جلوگیری کند.
مزیت ثانویه سپتیک تانک برای چله جاذب حذف مواد معلق موجود در فاضلاب و همچنین چربی و روغن موجود در فاضلاب می باشد که باعث می شود تا منافذ جذب آب بسته نشود و چاه در اصطلاح مدت زمان بیشتری عمر کند و اشباع نشود چرا که در بیسیاری از خانه ها ان اتفاثق رخ می دهد و با اشباع شدن چاه ها و حفر چاهی دیگر و تکرار این پروسه، باعث از بین رفتن خاک بستر کل زیر خانه می شود و عملا دیگر نه می شود چاهی حفر کرد و نه انتظار باربری از خاکی که با فاضلاب اشباع شده را داشت.
روش دیگر تصفیه فاضلاب خانگی استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب خانگی می باشد. پکیج تصفیه فاضلاب خانگی واحد پیش ساخته ایست که با انجام فرآیند های فرآیند های تصفیه فاضلاب، فاضلابی شفاف و زلال جهت استفاده در مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز نتیجه میدهد که علاوه بر تصفیه فاضلاب خانگی و آلوده نکردن آب های زیر زمینی، می توان از آن برای آبیاری فضای سبز و کشاورزی و باغبانی از آن استفاده کرد همچنین میتوان از این آب در سیفون ها نیز استفاده نمود.
قیمت پکیج تصفیه فاضلاب به مراتب بیشتر از سپتیک تانک فاضلاب می باشد چرا که فاضلاب را کاملا تصفیه و قابل مصرف می کند اما در عین حال سپتیک تانک فاضلاب نیز بسیار ارزان و مقرون به صرفه می باشد. حال سوالی که مطرح است پکیج تصفیه فاضلاب خانگی یا سپتیک تانک فاضلاب خانگی؟
برای پاسخ به این سوال می توانید با کارشناسان شرکت تمدن تصفیه با شماره 672 0 276 0263 و 358 2002 0912 تماس حاصل فرمائید.
تصفیه فاضلاب خانگی در مقایسه با تصفیه فاضلاب صنعتی از بازده و کارایی بیشتری برخوردا است چرا که نسبت به تصفیه فاضلاب صنعتی ارزان تر، ساده تر و همچنین بهره برداری از آن نیز بسیار راحت تر می باشد. بنابراین با توجه به سادگی تصفیه فاضلاب خانگی و همچنین قیمت کم آسان بودن استفاده از آن توصیه می شود که حتما از تصفیه فاضلاب خانگی استفاده گردد.
آب خروجی از مخزن یا مخازن تصفیه نباید به طور مستقیم در طبیعت یا در آبهای سطحی رهاسازی شود. حدود 1% ناخالصی باقیمانده در آّب توسط سیستم جذب خاک تصفیه خواهد گردید. توانایی خاک در تصفیه فاضلاب به بافت آن و خصوصیات هیدرولوژیکی محل وابسته است. معمولا سطح آب زیرزمینی در محل ایجاد این محل زهکشی باید بین 2 تا 3 فوت (60 تا 90 سانتیمتر) پایینتر از محل تخلیه فاضلاب باشد. انواع مختلفی از این سیستم میتواند مورد استفاده قرار گیرد که به نوع طراحی، ویژگیهای محل، و درخواست مشتری وابسته است. برای نمونه میتوان از مخازن کوچک بتنی یا پلاستیکی در فواصلی معین برای تخلیه فاضلاب به مرور استفاده شود؛ و یا از لولههایی که به شکلهای مختلف آب را به دبی خاصی در آب رها میکنند. نمونهای متداول از طراحی این سیستم در شکل زیر نشان داده شده است.